Speeddaten, voor veel mensen klinkt het als een akelig concept. Natuurlijk, het geeft je de kans om in korte tijd veel mensen te ontmoeten, maar tegelijkertijd is de kans bijzonder klein dat je iemand ontmoet met wie het klikt. Veel mensen beginnen daarom niet meer aan speeddaten en waarom zou je ook, er zijn immers zoveel andere opties? Met alle datingsites die er zijn, lijkt het ook echt niet meer nodig om dit te doen en je kunt natuurlijk ook nog altijd in het dagelijks leven iemand tegenkomen. Het klinkt dan misschien wat vreemd dat drankjedoen dit concept juist weer nieuw leven in probeert te blazen, maar als je hun concept ziet, dan raak je hier waarschijnlijk ook enthousiast over!

Het oude speeddaten

In het verleden dan ging je naar bijvoorbeeld een kroeg bij jou in de buurt waar een speeddateavond georganiseerd werd. Je kwam dan aan tafels tegenover elkaar te zitten en na een paar minuten klonk er een bel en werd er van gesprekspartner gewisseld. Deze manier van speeddaten brengt wat nadelen met zich mee. Zo komen er waarschijnlijk alleen maar mensen die bij jou in de buurt wonen en die je waarschijnlijk ook al wel eens ergens anders tegen bent gekomen. Klikt het niet, dan loop je het risico dat je elkaar na afloop nog weer tegenkomt, wat ongemakkelijk kan zijn. Bovendien vindt er bij deze manier van speeddaten geen selectie plaats, waardoor het maar zo kan zijn dat je de hele avond mensen treft met wie je helemaal niets gemeen hebt. Al deze factoren zorgen ervoor dat de kans op succes behoorlijk klein is. En dan moet je ook nog eens de deur uit, geld betalen voor drankjes en een hapje en soms ook nog om je in te kunnen schrijven. Dat maakt het speeddaten niet bepaald aantrekkelijk.

drankjedoen pakt het anders aan

Maar zoals gezegd pakt drankjedoen het helemaal anders aan:

  • er vindt vooraf selectie plaats
  • je date vanuit je eigen huis
  • je kunt je gratis aanmelden

Hun manier van speeddaten gaat namelijk online! Dat heeft als voordeel dat jij vooraf al kenmerken over jezelf op kunt geven en ook aan kunt geven waar jij naar op zoek bent. Het systeem selecteert dan mensen die hierbij aansluiten en alleen met die personen zul je een korte date hebben. Dit gaat dus online, via een videoverbinding. Je praat twee minuutjes met elkaar en dan krijg je een optie in beeld om het gesprek te verlengen of verder te gaan met speeddaten. Klik je op verlengen, dan kun je nog weer eens twee minuten met elkaar kletsen. Dan krijg je de vraag: drankje doen? Met andere woorden: vind je deze persoon leuk genoeg om nog eens verder mee te praten? Zo ja, dan kun je nog verder gaan met videobellen of je kunt elkaar tekstberichten sturen via de site. Is er toch geen klik? Dan word je gekoppeld aan de volgende persoon, tot maximaal 12 personen op een avond. Door deze aanpak wordt de kans van slagen groter en het is veel laagdrempeliger. Dat is dus het nieuwe speeddaten van drankjedoen!